Partnereink:     www.budapest.imami.hu                  www.apatkutisuli.hu

Telefonszám: 06-70-426-9953   /   tudasmosoly@gmail.com   / 1172 Pesti út 66-78. E. lépcsőh. fsz. 3.

Kiknek szól elsősorban tanulócsoportunk?

     A közoktatásban óvodától érettségiig a leginkább az nehezíti meg a munkát, a hatékony tanulást és tanítást, hogy az utóbbi években kötelezővé tették azon gyerekek integrálását a normál osztályokba, akiknek speciálisabb környezetre, speciálisan képzett, az adott problémára szakosodott pedagógusokra van szükségük. 

     Ezek a gyerekek a megfelelő segítség nélkül sokat szenvednek a 30 fős osztályokban. Mivel nem tudnak tanulni, figyelni, unatkoznak, rendet bontanak, az egyszerű, alapvető fegyelmezési módszerekkel nem lehet náluk célt érni, ami oda vezet, hogy sem tanulni, sem dolgozni nem lehet, az integrált gyerek pedig nem fejlődik és nem is tanul.

     Márpedig a jó tanuláshoz mindenkinek joga van és ezt mindenki számára lehetővé kell tenni. Az integrálás helyett inkább az érzékenyítő programok lennének hatékonyabbak

       Tanulócsoportunk éppen ezért olyan gyerekeket tud fogadni, akiknek nincsen szüksége speciális gyógypedagógiai képzettségű szakemberekre. Ha tanulási nehézségeik vannak, az nem probléma, sőt, sok nehézség esetén kifejezetten fejlesztő hatású a szinte személyre szabott odafigyelés.

 

      Tehát enyhe tanulási és viselkedési problémák nem jelentenek kizáró okot. De gyógypedagógusok nem dolgoznak a csoportban, így bizonyos nehézségekkel küzdő gyerekeket nem tudunk integrálni.

Várunk minden gyermeket, akik igazán szeretnének tanulni, de eddig nem volt meg minden lehetőségük ehhez.
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now